Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ελιόψωμο!!

 Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

10 γρ ξηρή μαγιά

λίγη ζάχαρη

αλάτι

λάδι

νερό

πάστα ελιάς

τριμμένη φέτα



Τρόπος: Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λάδι και ρίχνουμε νερό χλιαρό ανακατεύοντας με το χέρι ή στον κάδο του μίξερ να γίνει μια ζύμη.

Ρίχνουμε λίγο λάδι στο πάτο και ακουμπάμε πάνω τη ζύμη σκεπάζοντας με μεμβράνη να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει, την δουλεύουμε πάλι με το χέρι και την βάζουμε στο ξύλο ανοίγματος που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.

Ανοίγουμε με πλάστη το φύλλο, και αλείφουμε με πάστα ελιάς και τριμμένη φέτα. Κάνουμε πάλι ένα κύλινδρο μακρόστενο και τον κόβουμε σε φέτες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα την μία δίπλα στην άλλη και αφήνουμε πάλι μέσα στον προ θερμασμένο φούρνο για λίγη ώρα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου