Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!

 Υλικά: 1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6

2 κεφάλια σκόρδο  

1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά 

1 κρεμμύδι

λάδι


αλάτι, πιπέρι

άνηθος


Τρόπος: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε νερό και αλάτι. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Όταν τα μακαρόνια βράσουν τα σουρώνουμε, και περιχύνουμε με λίγο λάδι ελιάς. Ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε λάδι, μέτρια ποσότητα. Μόλις κάψει, ρίχνουμε να σοταριστεί και να μαραθεί, ένα κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτά φετάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες να σοταριστούν και αυτά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τότε προσθέτουμε αλάτι λίγο και πιπέρι. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί, αλλά μέχρι να το χρώμα του να γίνει ξανθό και να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να παραψηθεί γιατί μετά πικρίζει. Ρίχνουμε και τις φούντες από μερικά κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο.

Όταν όλα έχουν μαλακώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη νηστίσιμη μακαρονάδα και την απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου