Υλικά: 1 συκωταριά
4 μεγάλα κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
αλάτι ή κύβος λαχανικών
πιπέρι
λάδι
1 μεγάλο μαρούλι
2 αβγά
χυμός 2 λεμονιών
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
Πλένουμε τη συκωταριά και χωρίζουμε τα κομμάτια της. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τη συκωταριά για να ζεματιστεί. Την αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ώσπου να αλλάξει χρώμα. Την βγάζουμε και πετάμε το νερό.
Ψιλοκόβουμε την συκωταριά σε μικρά κομμάτια. Ζεματισμένη είναι πιο εύκολο.
Πλένουμε τα μαρούλια φύλλο-φύλλο και τα ψιλοκόβουμε και αυτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με μέρος των πράσινων φύλλων. Τα ψιλοκόβουμε και το ίδιο κάνουμε και με τον άνηθο. Τώρα που έχουμε έτοιμα τα συστατικά μας και ψιλοκομμένα, βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τη συκωταριά.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε τον άνηθο και προσθέτουμε νερό να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Όταν έχουν μισοβράσει ρίχνουμε τα μαρούλια, αλάτι ή κύβους λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν κοντεύει η μαγειρίτσα μας να βράσει ρίχνουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται.
Όταν βράσει και το ρύζι μας, χτυπάμε στο μούλτι τα δύο αβγά, και τον χυμό των λεμονιών, προσθέτοντας και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου