Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

ΟΡΕΚΤΙΚΑ-ΜΕΖΕΔΕΣ!!




 1) ΦΩΛΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά: Στήθος κοτόπουλου βρασμένο 

Πιπεριά Φλωρίνης

4 φέτες μπέικον

λίγη παρμεζάνα

φύλλο κρούστας

βούτυρο

1 πακέτο τυρί κρέμα

κρεμμυδάκι φρέσκο

μαϊντανός

150 ml κρασί

2 πράσσα

λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο

1 αβγό


Τρόπος: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, το κοτόπουλο σε κύβους και το μπέικον σε κομματάκια.

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε με τη σειρά, πρώτα το κοτόπουλο μετά τα λαχανικά και τελευταίο το μπέικον.   Τα σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το αβγό,  την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο.

Παίρνουμε 4 φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε τετράγωνα, σε μέγεθος που να καλύπτει τη φόρμα για μάφινς και να περισσεύουν λίγο. Βουτυρώνουμε τα κομμάτια βάζοντας τα ανά 4 σταυρωτά. Στρώνουμε την κάθε τετράδα στο κάθε φορμάκι και βάζουμε γέμιση. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.


2) ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά: 3 κρεμμύδια ξερά

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

άνηθος ψιλοκομμένος

200 γρ. ξινομυζήθρα

λίγο λάδι

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

νερό χλιαρό

20 γρ ξύδι άσπρο

100 γρ λάδι

1,5 κουτ. γ. αλάτι

λίγη ζάχαρη


Τρόπος: Ρίχνουμε στο αλέυρι το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε νερό και πλάθουμε ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και λεία.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν. Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται αλάτι, προσθέτουμε λίγο. 

Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα. Βάζουμε λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε πιτάκι. 

Ψήνονται στο φούρνο και βγαίνουν μόλις έχουν πάρει χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου