Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τυροπιτάκια με φύλλο σφολιάτα!!

Υλικά: 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 μικρό κουτάκι γάλα
1 μικρό κουτάκι νερό
1 αβγό
πιπέρι
1/4 τυρί φέτα σε τρίμμα
2 πακετάκια φύλλο σφολιάτα στρογγυλά για τυροπιτάκια




Τρόπος: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, το νερό, το αβγό.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, και να γίνει μια λεία κρέμα μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε πιπέρι.
Έχουμε κάνει τρίμμα 1/4 τυρί φέτα, με το πιρούνι, και τη ρίχνουμε στη κρέμα μας.


Σε ένα ξύλο κοπής, βάζουμε ένα προς ένα τα φύλλα τη σφολιάτα και με ένα κουταλάκι μικρό τοποθετούμε μείγμα στο κέντρο.
Στη συνέχεια τα διπλώνουμε και τα πατάμε με ένα πιρούνι να κάνουν σχέδιο στις άκρες.


Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί, και τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι αν θέλουμε.


Ψήνουμε στους διακόσιους βαθμούς, σε αερόθερμο φούρνο. Τρώγονται ζεστά.



Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου