Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κουνουπίδι γιαχνιστό!!




Υλικά: 1 κουνουπίδι μέτριο,  κομμένο σε 4 κομμάτια
χυμό ντομάτας 1 μικρό κουτί
11/2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1 καρότο σε μπαστούνια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες




Τρόπος: Βάζουμε το κουνουπίδι σε νερό να πάρει μια βράση, και σουρώνουμε.
Έτσι το κάνουμε πιο ελαφρύ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Ρίχνουμε το κουνουπίδι και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις μισοβράσει προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το καρότο, το μαϊντανό,  αλάτι, πιπέρι, κανέλα και συμπληρώνουμε με λίγο νερό αν χρειάζεται.
Αφήνουμε να βράσει καλά, ελέγχοντας το βρασμό του από τα κοτσάνια, και από τα καρότα.
Μόλις μείνει με το λάδι του το κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου