Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κοτόπουλο γεμιστό ρολό με μανιτάρια και πατάτες!

Υλικά: 1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα δύο κιλά
δύο πιπεριές Φλωρίνης 
τυρί φέτα
τυρί που λιώνει
πατάτες για φούρνο
μανιτάρια πλευρώτους
μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
πάπρικα γλυκιά αν θέλετε
δενδρολίβανο, λεμόνι
λάδι, ένα καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια


Τρόπος: Παίρνουμε το κοτόπουλο και πολύ προσεκτικά αφαιρούμε τη πέτσα, αγνοώντας μόνο τις φτερούγες. 
Στρώνουμε σε δίσκο κοπής, τη πέτσα απλωτά που θα γίνει η βάση μας.
Κόβουμε το ψαχνό του κοτόπουλου κυρίως το στήθος, και το ψαχνό από τα μπούτια σε φετάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι, και βράζουμε το κοτόπουλο που περισσεύει, για να κάνουμε μια ωραία κοτόσουπα.
Ρίχνουμε στη πέτσα αλάτι, πιπέρι και τοποθετούμε τα φετάκια του ψαχνού απλωτά κατά μήκος στο κέντρο, αφήνοντας περιθώριο τριγύρω.
Τοποθετούμε από πάνω τυρί που λιώνει, λίγες ροδέλες πράσινης πιπεριάς, και μπαστουνάκια λεπτά καρότου.
Η επόμενη στρώση είναι η κόκκινη πιπεριά μας και στη συνέχεια λίγη φέτα τριμμένη.
Αλείφουμε με λίγη μουστάρδα.
Από πάνω βάζουμε κομμάτια πιπεριάς, και καλύπτουμε μια στρώση.
Καλύπτουμε ξανά με ψαχνό. Και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Πάντα με μέτρο για να αποφύγουμε τη πολύ πικάντικη γεύση.
Σκεπάζουμε τα άκρα με τη πέτσα και τυλίγουμε ρολό σφιχτά.
Δένουμε με σπάγκο.
Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγη πάπρικα, δενδρολίβανο, και ρίγανη.
Καλύπτουμε τη βάση ενός ταψιού με λαδόκολλα, και τοποθετούμε το ρολό μας στο κέντρο.
Έχουμε κόψει σε κομμάτια τα μανιτάρια, και τις πατάτες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι.
Τοποθετούμε τριγύρω τις πατάτες, και τα μανιτάρια, αλείφουμε με λίγη μουστάρδα και ρίχνουμε λάδι.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα, γυρίζοντας το ρολό με προσοχή κατά διαστήματα.




Καλή σας όρεξη!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου