Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Αρνάκι στη λαδόκολλα!!

Υλικά: 1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
1 κιλό μπούτι αρνί
100 γρ. λάδι
1/2 κουταλάκι θυμάρι
4-5 χοντροκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
200 γρ. βούτυρο
πιπέρι, 3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη
4 λωρίδες μακρόστενες 20 εκατ. λαδόκολλα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό


Τρόπος: Κόβουμε το αρνί σε μερίδες, τις ζεματάμε, και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε μια λεκάνη.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον άνηθο, το γιαούρτι, το λάδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε για μισή ώρα να ενωθούν τα υλικά τους.
Στη συνέχεια τυλίγουμε ως εξής:
Απλώνουμε στο τραπέζι μία προς μία τις λωρίδες, και βάζουμε στην άκρη της κάθε μιας με ένα κουτάλι, ανάλογη ποσότητα μείγματος, και μία μερίδα κρέας.
Τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια, φροντίζοντας να το κρέας να περιβάλλεται με το μείγμα.
Βάζουμε τα δεματάκια σε ταψί λαδωμένο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 2 ώρες περίπου.
Σερβίρεται ζεστό μαζί με το χαρτί.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου