Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρόνια σκιουφιχτά!!

Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές λάδι
1 κούπα ανθότυρο τριμμένο
2 κουταλιές βούτυρο


Τρόπος:  Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι, και το λάδι. Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα.
Πλάθουμε κορδόνια στο μέγεθος του δαχτύλου. Και στη συνέχεια κόβουμε από το κάθε κορδόνι, κομματάκια πάχους 3 εκατοστών.
Τα στρώνουμε με τα δάχτυλα να πλατύνουν σαν βαρκούλες  άδεια στη μέση. Τα απλώνουμε σε λίγο αλεύρι,  και τα αφήνουμε για μια ώρα να στεγνώσουν.
Πριν τα βράσουμε τα κοσκινίζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι. 
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν για μισή ώρα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο και τριμμένο ανθότυρο.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου