Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ματσάτα με κόκκορα!

Παραδοσιακό φαγητό της Φολεγάνδρου.


Υλικά: 1 κόκορας
1/2 κιλό ματσάτα (είναι τα ΜISCO τα παραδοσιακά)
4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. κρεμμύδια ξερά 
400 γρ. χυμός ντομάτας 
100 γρ. λάδι
1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί
γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, δάφνη
θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο


Τρόπος: 10 με 12 ώρες πριν μαγειρέψουμε , μαρινάρουμε τον κομμένο σε κομμάτια κόκκορα, σε μια λεκανίτσα, με το κρασί, τα κρεμμύδια κομμένα, το σκόρδο κομμένο και όλα τα μπαχαρικά.
Όταν είναι η ώρα να μαγειρέψουμε, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το λάδι και αφού κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκκορα και τα γυρίζουμε έως ότου ροδίσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη της μαρινάτας να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε ως 15΄να βράσει.
Έπειτα σειρά έχει η σάλτσα της μαρινάτας, αλάτι, πιπέρι, και δύο ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει έως ότου το κρέας μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.


Αν έχουμε χύτρα, τη κλείνουμε και αφήνουμε να βράσει για 10΄.
Ανοίγουμε και ελέγχουμε το βράσιμο.


Βράζουμε τη ματσάτα με τον ίδιο τρόπο που βράζουμε όλα τα ζυμαρικά.
Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.


Όταν βράσει ο κόκορας αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα με τρυπητή κουτάλα, και ρίχνουμε μέσα τη ματσάτα, ανακατεύοντας να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Από πάνω ρίχνουμε το κρέας.
Σερβίρεται με τυρί τριμμένο.


Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου