Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Σαρμαδάκια στο τηγάνι!!

Υλικά: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
λάδι, άνηθος, μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
λίγο χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ρύζι


Για το φύλλο θα χρειαστούμε: 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό,
αλάτι, 2 κουταλιές λάδι, 1/4 του ποτηριού χλιαρό νερό


Τρόπος: Ανακατεύουμε τα υλικά του φύλλου, και ετοιμάζουμε τη ζύμη που πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ μαλακιά. Την αφήνουμε με πετσέτα σκεπασμένη να σταθεί, για μισή ώρα, και ξεκινάμε τη γέμιση.


Καβουρντίζουμε το κιμά με λίγο λάδι, να γίνει κόκκος-κόκκος, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε σε βαθύ σκεύος το κιμά, και στη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθίσει. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα, το χυμό, αλάτι, πιπέρι.


Ανοίγουμε το ζύμη σε φύλλο λεπτό με τον πλάστη, πάνω σε επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Βάζουμε κατά μήκος γέμιση, το τυλίγουμε μια φορά σαν ρολό, και το κόβουμε στα 3 ή 4 κομμάτια, ανάλογα. 
Πιέζουμε στις άκρες να κολλήσουν, λίγο νερό εδώ βοηθάει. 


Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου