Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μπουτάκι γαλοπούλας με πουρέ αρακά!!

Η παρακάτω συνταγή είναι ενός φίλου μου που έχει μεράκι και γούστο.


Υλικά: 1 μπούτι γαλοπούλας
   1/2 κιλό αρακάς  
6-7  καρότα 
  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
σκόρδο ψιλοκομμένο
λάδι, χυμό λεμονιού





Τρόπος: Πλένουμε καλά το μπούτι γαλοπούλας και το τοποθετούμε στο ταψί μας.
 Χαράζουμε με μαχαίρι το κρέας και από τις δύο πλευρές. 
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και διάφορα άλλα μυρωδικά,
 ή έτοιμο μείγμα μυρωδικών για κρέας. Παίρνουμε το μείγμα μας και γεμίζουμε τις χαραγματιές   και κατόπιν αλείφουμε όλη τη γαλοπούλα.
 Καλό είναι   να προσθέσουμε ψιλοκομμένο σκόρδο μέσα στο κρέας, ώστε να πάρει άρωμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βάζουμε στο ταψί λίγο νερό και αρκετό χυμό λεμόνι μαζί με λάδι και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς. Συμβουλή: το κρέας της γαλοπούλας είναι καλό να μην  ψηθεί πολύ,  γιατί θα σκληρύνει.



Για τον πουρέ θα χρειαστούμε μισό κιλό αρακά και έξι με εφτά καρότα.
Βράζουμε τον αρακά και μετά τα καρότα. Καλό είναι να τα βράσουμε ξεχωριστά, μια  και τα καρότα θέλουν περισσότερο χρόνο.
Αφού βράσουν τα βάζουμε σε ένα μπόλ και τα πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να τα πατήσουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι. . Αφού τα ανακατέψουμε μαζί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι καθώς και πιπέρι και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά. 
Συμβουλή: αν μας αρέσει περισσότερο η γεύση του καρότου απο του αρακά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα καρότα και λιγότερο αρακά. Το χρώμα είναι πιο εντυπωσιακό είναι αλήθεια!!!!


Μικρό μυστικό: Αν μας περισσέψει πουρές, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τριμμένη πατάτα και βάζοντας λίγο αλεύρι, φτιάχνουμε ένα εξαιρετικό μείγμα για γρήγορες κροκέτες λαχανικών!!!

Καλή σας όρεξη!!!
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου