Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Κέικ με αμύγδαλα!!


Υλικά: 200 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη
3 αβγά
150 γραμ αλεύρι
50 γραμ ψίχα αμυγδάλου κοπανισμένη
ξύσμα λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
10 γραμ. μπέικιν πάουντερ
άχνη


Τρόπος: Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει μαλακό και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, και στη συνέχεια ένα προς ένα τα αβγά. 
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ψίχα.
Με χαμηλότερη ταχύτητα στο μίξερ, χτυπάμε ενόσω ρίχνουμε λίγο-λίγο στο βούτυρο με τη ζάχαρη το αλεύρι. 
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα, την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45΄.
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με άχνη.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου