Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κανταΐφι κρέμα!

Υλικά: 1 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
6 αβγά
3 κουταλιές βούτυρο
βανίλια
1 κιλό φύλλο κανταΐφι


Σιρόπι: 4 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγα κανελογαρύφαλλα
λίγο κονιάκ


Τρόπος: Φτιάχνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα, με το γάλα, το νερό, το σιμιγδάλι, τα αβγά, το βούτυρο και την βανίλια.
Σε ένα πυρέξ αφού το έχουμε βουτυρώσει, βάζουμε το 1/2 φύλλο κανταΐφι, και το στρώνουμε.
Το ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο. 
Από πάνω βάζουμε την κρέμα, και την απλώνουμε. Στη συνέχεια καλύπτουμε απλωτά με το υπόλοιπο φύλλο, που το βουτυρώνουμε και αυτό.
Ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο.


Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλι το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά και αφήνοντας να γίνει.
Αφού κρυώσει το γλυκό, του ρίχνουμε καυτό το σιρόπι.


Καλή σας όρεξη!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου