Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εύκολη τάρτα μήλου!!



Υλικά: 1 μικρό Βιτάμ
3-4 μήλα ή 4-5 φιρίκια
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κανέλα μπόλικη
7 αβγά
τριμμένο καρύδι προαιρετικά




Τρόπος: Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό, ίσο σε μέγεθος με μια στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος, και το αλείφουμε με βούτυρο. Κόβουμε και σκορπάμε παντού τα 2/3 από το Βιτάμ.
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το 1/3 και περιχύνουμε το ταψί μας.
Στη συνέχεια σκορπίζουμε παντού ένα φλιτζάνι ζάχαρη, και ραντίζουμε με κανέλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε φέτες. Στρώνουμε τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αν θέλουμε στα κενά ρίχνουμε τριμμένο καρύδι. Ραντίζουμε πάλι με κανέλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το μίξερ 7 αβγά.
Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη και χτυπάμε αρκετά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει άσπρο, και αφράτο. Ρίχνουμε σταδιακά τα τρία φλιτζάνια αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει το μείγμα λείο. 
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας πάνω από τα μήλα, απλώνοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε στο φούρνο (όχι αερόθερμο), για 3/4 με μία ώρα περίπου στους 160 με 180 βαθμούς.
Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στη ζύμη και εφόσον βγει καθαρό, βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο.
Ενόσω είναι ζεστή, τοποθετούμε τη πιατέλα μας από πάνω και αναποδογυρίζουμε.


Καλή σας όρεξη!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου