Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Γλυκό ταψιού με αμύγδαλα!

Υλικά: 1 κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό αμυγδαλόψιχα
10 αβγά
600 γρ. ζάχαρη άχνη
6 βανίλιες
1 ποτηράκι ούζο
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος για άλειμμα


Σιρόπι: 2 κιλά ζάχαρη
2 κιλά νερό
1 ξύλο κανέλα
χυμός 1 λεμονιού


Τρόπος: Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να γίνει ένα άσπρο αφράτο μείγμα.
Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το σιμιγδάλι μέχρι να δέσει.
Βουτυρώνουμε εσωτερικά ένα-ένα τα φύλλα και βάζουμε γέμιση κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, και μετά διπλώνουμε από τη μεριά της γέμισης κυκλικά, μέχρι να γίνει μπαστουνάκι.
Δουλεύουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βουτυρώνουμε και χαράζουμε λοξά εξωτερικά, και απαλά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη κανέλα, τον χυμό για 5΄.
Ενόσω το σιρόπι είναι ζεστό, και το γλυκό κρύο περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε όλο το βράδυ για να το πιει.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου