Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ξεροτήγανα!!

 Υλικά: 3 αβγά 
χυμός 1/2 λεμονιού
λάδι
αλάτι
αλεύρι
νερό όσο πάρει
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό


Τρόπος: Χτυπάμε τα αβγά, το λεμόνι, το λάδι, το αλάτι και μόλις γίνουν ένα σώμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Ανοίγουμε ένα πάρα πολύ λεπτό φύλλο, το κόβουμε σε λουρίδες 4 εκατοστών, το διπλώνουμε σε διάφορα σχέδια, και το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσει ένα ξανθό χρώμα.
Τα βγάζουμε τα σουρώνουμε, και στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, και τη ζάχαρη, και ενόσω ανακατεύουμε τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, και ανακατεύουμε διαρκώς να μη κολλήσει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα ξεροτήγανα, στο σιρόπι για 2΄. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ψιλοκομμένα, κανέλα και προαιρετικά, σουσάμι καβουρδισμένο. 


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου