Υλικά: 1 μέτριο κουνουπίδι γύρω στο 1 -1,5 κιλό
1 μέτριο κρεμμύδι
8-10 φούντες σπανάκι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
λάδι
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος: Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκέτα.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, σε ποσότητα λίγο παραπάνω από το να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε αυτό.
Ρίχνουμε στη συνέχεια και το κουνουπίδι που το τσιγαρίζουμε επίσης.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει λίγο.
Πλένουμε το σπανάκι και κόβουμε την κάθε φούντα σε δύο κομμάτια. Πρέπει να είναι χοντροκομμένο.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε εντελώς την κατσαρόλα, για να κατεβάσουν τα διάφορα υλικά μας τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά. Προσοχή δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ νερό γιατί τα λαχανικά μας θα βγάλουν κι άλλο κατά το ψήσιμο.
Μόλις δούμε ότι, τα υλικά μας έχουν αποβάλει τα υγρά τους, και το φαγητό καλύπτεται από αυτά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να σιγοψηθεί το φαγητό μας και να μείνει με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη!!
1 μέτριο κρεμμύδι
8-10 φούντες σπανάκι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
λάδι
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος: Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκέτα.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, σε ποσότητα λίγο παραπάνω από το να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε αυτό.
Ρίχνουμε στη συνέχεια και το κουνουπίδι που το τσιγαρίζουμε επίσης.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει λίγο.
Πλένουμε το σπανάκι και κόβουμε την κάθε φούντα σε δύο κομμάτια. Πρέπει να είναι χοντροκομμένο.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε εντελώς την κατσαρόλα, για να κατεβάσουν τα διάφορα υλικά μας τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά. Προσοχή δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ νερό γιατί τα λαχανικά μας θα βγάλουν κι άλλο κατά το ψήσιμο.
Μόλις δούμε ότι, τα υλικά μας έχουν αποβάλει τα υγρά τους, και το φαγητό καλύπτεται από αυτά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να σιγοψηθεί το φαγητό μας και να μείνει με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη!!
...traigo
ΑπάντησηΔιαγραφήsangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...
desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ
COMPARTIENDO ILUSION
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...
ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA, TOQUE DE CANELA, STAR WARS,
José
Ramón...
Gracias por tus hermosas palabras y bello poema!
ΔιαγραφήBuenas noches!