Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Λαγάνα με χοντρό αλάτι!

Υλικά: 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 ml χλιαρό νερό
20 γρ. ζάχαρη
40 ml λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
χοντρό αλάτι για το ψήσιμο
λίγο λάδι


Τρόπος: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και το νερό. Το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ότι μυρωδικά επιθυμούμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ύστερα λαδώνουμε ένα ταψί ή βάζουμε λαδόκολλα, και απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι μας, ώστε να έχει πάχος 1,5 με 2 εκατοστά. Με το δάχτυλο μας κάνουμε λακκουβίτσες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Περιχύνουμε με λάδι όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 10΄-15΄.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου