Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Γιουβέτσι με λουκάνικο!

Υλικά: 1/2 κιλό κριθαράκι
3 λουκάνικα χωριάτικα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές
3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι


Τρόπος:  Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια ζεστό νερό, και το κριθαράκι. Μόλις μισοβράσει, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε να ψηθεί.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. 
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, και προσθέτουμε τα λουκάνικα, ενώ τα  ανακατεύουμε. 
Ψήνουμε μέχρι το γιουβέτσι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και φρεσκοκομμένο πιπέρι.


Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου