Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Μελιτζανοσαλάτα!!

Υλικά: 2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 μελιτζάνες στρογγυλές
αλάτι, πιπέρι
ξίδι, λάδι, λεμόνι χυμός
καρύδι
λίγες πιπερίτσες, φέτες ντομάτας και ένα φετάκι ελιάς




Τρόπος: Ψήνουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες στο φούρνο, και αφαιρούμε το φλοιό.
Τις ρίχνουμε σε νερό με αλάτι και χυμό λεμονιού και τις στύβουμε σε τουλπάνι.
Κοπανάμε σε γουδί ξύλινο το σκόρδο, λίγα καρύδια αν θέλουμε, και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
Τα πολτοποιούμε όλα, και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά λάδι, ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ενώ ανακατεύουμε τη σαλάτα συνεχώς. Όταν έχουμε φτάσει στη γεύση που επιθυμούμε, τη βάζουμε σε σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη διακοσμούμε με τις φέτες ντομάτας, καρύδια, τις πιπεριές και το φετάκι ελιάς.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου