Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Κουνέλι στη κατσαρόλα με μουστάρδα!

Υλικά: 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
5 φέτες μπέικον
2 κουταλιές μουστάρδα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
χυμό 2 λεμονιών
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
λάδι


Τρόπος: Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι, ίσα με τον πάτο της κατσαρόλας, το κουνέλι μας.
Προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών.
Ρίχνουμε νερό να σκεπάζει το κουνέλι, και αφήνουμε να βράσει περίπου μια ώρα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. 
Μόλις γίνει, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
Τέλος διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα και το προσθέτουμε στο ζουμί που έχει μείνει.
Ανακατεύουμε γρήγορα με κλειστή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου