Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Καλαμαράκια γιαχνιστά με ντομάτα!

Υλικά: 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
3-4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγο λεμόνι


Τρόπος: Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. 
Ρίχνουμε τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.
Το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι να βράσει για 50΄-55΄, προσέχοντας να προσθέτουμε λίγο νερό όταν χρειάζεται για να μη κολλήσουν. Μόλις δέσει η σάλτσα το κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου