Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Γίγαντες με σπανάκι!

Υλικά: 1/2 κιλό γίγαντες που έχουμε μουσκέψει από την προηγούμενη μέρα
1 φλιτζάνι λάδι
5 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι,λίγη ζάχαρη


Τρόπος: Στραγγίζουμε και βράζουμε σε καθαρό νερό τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεματάμε το σπανάκι για 2΄-3΄, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε τα 2/3 του λαδιού και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4΄. 
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες χωρίς τα σπόρια και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις προσθέτουμε για σοτάρισμα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Βράζουμε τη σάλτσα για 20΄.
Έπειτα ρίχνουμε τους γίγαντες και τα μυρωδικά, δηλαδή μαϊντανό και σέλινο, και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, και σοτάρουμε το σπανάκι για 4΄-5΄.
Μεταφέρουμε σε ένα πήλινο ή άλλο σκεύος τους γίγαντες και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 50΄στους 170 βαθμούς, μέχρι να χυλώσουν ελαφρά οι γίγαντες.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου