Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Πρασοντολμάδες!

Υλικά: Κομμάτια 7 πόντων από λευκά χοντρά πράσα
ζεματισμένα και στυμμένα ελαφρά
1/2 κιλό κιμά
1 αβγό
2 κουταλιές λάδι
5 κόκκους μπαχάρι
1/8 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/3 κούπας ρύζι πλυμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένη ντομάτα με τον χυμό της
1/4 κούπας νερό για τη ζύμη
1-2 φέτες καλά στυμμένη ψίχα ψωμιού
αλάτι, πιπέρι
2-3 ποτήρια νερό
λάδι για το ψήσιμο στο φούρνο


Αβγολέμονο: 2 αβγά χτυπημένα
χυμός 1 1/2 λεμονιού
1 1/2 κουταλιά νισεστέ ή κορνφλάουρ 


Τρόπος: Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες μακρόστενους σαν σουτζουκάκια.
Τα τυλίγουμε απέξω με φύλλο πράσου, σαν ρολά και τα αραδιάζουμε στο πυρέξ.
Ρίχνουμε το νερό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και να πιουν το μισό ζουμί τους.
Έχουμε ετοιμάσει το αβγολέμονο, και μόλις τα βγάλουμε, τα περιχύνουμε και κουνάμε το πυρέξ να πάει παντού.
Σερβίρονται ζεστά.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου