Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Κρητικά κανελόνια!!

Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι
4 αβγά
αλάτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3/4 κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι λάδι
πιπέρι
κανέλα
ρίγανη 2 κουταλάκια περίπου
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
4 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιο


Τρόπος: Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και κάνουμε λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αβγά.
Ανακατεύουμε με το χέρι να γίνει λεία ζύμη.
Ζυμώνουμε για 5΄. Τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με το κιμά, σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ρίγανη, και μαϊντανό.
Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό, και σιγοβράζουμε για 10΄.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Τα κόβουμε σε τετράγωνα 5χ5 . Βάζουμε στη μέση, 2 κουταλιές γέμιση.
Σχηματίζουμε ρολάκια, που τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντας και αυτά με βουρτσάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 150 βαθμούς, για 25΄.
Μόλις ροδίσουν λίγο, τα περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, και ψήνουμε για 25΄στους 180 βαθμούς.




Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου