Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα ρυζιού με τόνο!

Υλικά: 2 φλιτζάνια ρύζι
λίγο αλάτι
2 κουτιά τόνο
ελιές πράσινες και μαύρες
μουστάρδα λίγη
πιπέρι
λεμόνι
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο κρεμμύδι
κάπαρη
αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
2-3 κρόκους αβγού
ραπανάκια
πιπεριές σε ροδέλες
ντομάτες σε κομμάτια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
φετάκια λεμονιού


Τρόπος: Καθαρίζουμε και πλένουμε σε πολλά νερά το ρύζι που στη συνέχεια το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ανοίγουμε τον τόνο και τον στραγγίζουμε από το λάδι του.
Κρατάμε λίγα κομμάτια για γαρνιτούρα, και ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο.
Σε ένα μπολ με λίγο αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα χτυπάμε τα κροκάδια και ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα τα 3/4 από το λάδι. Το υπόλοιπο το προσθέτουμε με το κουταλάκι.
Ρίχνουμε επίσης 3 κουταλιές χυμό λεμονιού ενόσω χτυπάμε τη μαγιονέζα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κάπαρη, και το αγγουράκι.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις μαύρες ελιές, και κόβουμε φετάκια τις πράσινες.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το ρύζι, τον τόνο, τον μαϊντανό, τα ραπανάκια, και την μαγιονέζα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, και γαρνίρουμε με τα φετάκια λεμονιού και τα κομμάτια τόνου.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου