Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή πίτα με μπρόκολο και τυρί!

Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτα
4 κουταλιές λάδι
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
700 γρ. μπρόκολο σε φούντες
4 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
πιπέρι


Τρόπος: Σε κατσαρόλα βάζουμε το μπρόκολο να βράσει και το σουρώνουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι, και σοτάρουμε το μπέικον 1΄, τα κρεμμυδάκια 2΄, και το μπρόκολο 3΄. 
Αφήνουμε να κρυώσουν και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες 24 εκατοστών, και το στρώνουμε με τα φύλλα της σφολιάτας καλύπτοντας και τα τοιχώματα του.
Αδειάζουμε πάνω το σοταρισμένο μπρόκολο, και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αβγά, προσθέτουμε τη ρίγανη, το τυρί, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε πάνω στο μπρόκολο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου