Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό μαρινάτο με μέλι!

Υλικά: 1 1/2 κιλό χοιρινές στηθοπλευρές


Μαρινάτα: 2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σάλτσα χαισίν (γλυκιά, πηχτή κινέζικη σάλτσα για ψητά, από παστά μαύρα φασόλια, κρεμμύδι και σκόρδο. Την πουλάνε έτοιμη.)
1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
1 κουταλιά ξύδι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
1 κουταλιά γλυκό σέρι
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
Ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά.


Τρόπος: Χωρίζουμε τις στηθοπλευρές μία-μία. Ανακατεύουμε με τη μαρινάτα και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Τις βγάζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα. Όταν είναι έτοιμες, περιχύνουμε με τη μαρινάτα που έμεινε.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου