Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Πίτα με σιρόπι!

Υλικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλα
λάδι

Σιρόπι: 1 φλιτζάνι πετιμέζι
2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος: Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη καλά.
Προσθέτουμε την κανέλα, το πορτοκάλι, το κονιάκ, σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Το μείγμα πρέπει να ανακατευτεί καλά και να γίνει πιο σφιχτό από του κέικ.
Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί 32 εκατ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε το μείγμα στους 180 βαθμούς για 40΄. 
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα βράζουμε το πετιμέζι με το νερό 8΄.
Μπορούμε να φτιάξουμε και κανονικό σιρόπι με ζάχαρη και ξύλο κανέλας.
Γαρνίρουμε την πίτα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου