Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Χταπόδι στο φούρνο!!

Υλικά: 1 χταπόδι δύο κιλών
1 κιλό πατάτες
2 ποτηράκια λάδι
1/2 ποτηράκι κρασί
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγος μαϊντανός
φρέσκες ντομάτες


Τρόπος: Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε στα τέσσερα, και φυλάμε στην άκρη το ζουμί.
Το τοποθετούμε σε ταψί, και προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, το λεμόνι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τις ντομάτες που τις έχουμε ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε καλά, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Κατά το ψήσιμο, ρίχνουμε λίγο- λίγο το ζουμί από το βράσιμο του χταποδιού.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου