Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Στριφτόπιτα με κιμά!

Υλικά: 1 κιλό κιμάς
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ξεφλουδισμένη τριμμένη ντομάτα
1 κίτρινη ψιλοκομμένη πιπεριά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Σησάμι


Τρόπος: Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Έπειτα προσθέτουμε το κιμά και τον σοτάρουμε επίσης για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τα μανιτάρια, την πιπεριά και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε το νερό, και βράζουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Προσθέτουμε μετά τον μαϊντανό, το τυρί, το αβγό και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλό, 35 εκατοστών.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε, το γεμίζουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς, με τον κιμά και τυλίγουμε σε ρολό. 
Το τοποθετούμε στο ταψί ξεκινώντας από το μέσον και τυλίγοντας γύρω-γύρω σε σχήμα σπιράλ.
Το λαδώνουμε ή το ραντίζουμε με νερό, για να γίνει τραγανό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄-45΄.


Καλή σας όρεξη!!

1 σχόλιο:

  1. καλημέρα είμαι η ιδιοκτήτρια του site www.2daycook.com .
    θα μπορούσαμε να σας δώσουμε την ενότητα με τις πίτες στο site μας, καθώς η δουλειά σας στον τομέα αυτό είναι πολύ καλή.
    Ε σεις θα μπορούσατε να κερδίσετε μεγάλη επισκεψιμότητα από το site μας, βάζοντας σε κάθε ανάρτηση σας το link του blog σας
    ευχαριστώ είμαστε για οτιδήποτε στο il.kalasarini@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή