Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Κασερόπιτα!

Υλικά: 8 χωριάτικα φύλλα
400 γρ. κασέρι
400 γρ. κεφαλογραβιέρα
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2/3 φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
3 αβγά
αλάτι
πιπέρι


Τρόπος: Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το μαϊντανό, και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε 4 φύλλα, αλείφουμε με το λάδι, το μισό από κάθε φύλλο και τα διπλώνουμε στη μέση.
Αλείφουμε και το εξωτερικό από πάνω μέρος.
Αλείφουμε και ένα πυρέξ, και ένα φύλλο ακόμα και το τοποθετούμε στο σκεύος μας.
Απλώνουμε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφουμε επίσης.
Απλώνουμε τη γέμιση, και γυρίζουμε τα κάτω φύλλα να τη σκεπάσουν.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα φύλλα.
Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο που τα έχουμε αλείψει με λάδι επίσης.
Γυρίζουμε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.
Αλείφουμε με λάδι και την επιφάνεια και τη χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40΄.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου