Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Σπανακοπιτάκια με δυόσμο!!

Υλικά: 2 αβγά και 1 κρόκος
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
700 γρ. άσπρο μαλακό αλεύρι
 αλάτι
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μαϊντανό
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μυζήθρα ξινή
πιπέρι
σουσάμι


Τρόπος: Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, το λάδι, το γάλα, το αλάτι, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, για να φτιάξουμε μαλακή ομοιογενή ζύμη.
Την αφήνουμε για 20΄. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, και τον μαϊντανό, τα τρίβουμε με το χέρι μας και τα αλατίζουμε. 
Τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το πιπέρι και τη μυζήθρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια, και ανοίγουμε μικρούς κύκλους 8 εκατοστών.
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, και κλείνουμε τις άκρες πατώντας με πιρούνι, ή τυλίγοντας τριγωνάκια.
Αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, και ψήνουμε για 20΄στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Καλή σας όρεξη!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου