Άλλη μια συνταγή από την Κλαυδία που πιστεύω πως θα σας αρέσει!
Υλικά: 1 κιλό ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300 γραμ. μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αβγά
1 κουταλιά σ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρόπος: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι σε μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου