Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Σαλάχι σκορδάτο με πατάτες!

 Για πρώτη φορά δοκίμασα το σαλάχι. Είναι πολύ νόστιμο και μπορεί να γίνει ένα υπέροχο φαγητό!


Υλικά: 1 κιλό σαλάχι

1 ματσάκι μαϊντανός

6 σκελίδες σκόρδο

λάδι


αλάτι και πιπέρι

χυμός 1/2 λεμονιού

1 κιλό πατάτες


Τρόπος: 

Ζητάμε καθαρισμένο το σαλάχι από τον ψαρά μας. 

Το κόβουμε σε κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, βγάζοντας τις φύτρες και τα χτυπάμε στο μούλτι με μισό φλιτζάνι λάδι και τα φύλλα από το μαϊντανό.

 Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλείφουμε λάδι και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν για 35΄.

Μόλις μαλακώσουν, τοποθετούμε τα κομμάτια το σαλάχι από πάνω, αλείφουμε το μείγμα του σκόρδου και του μαϊντανού πάνω του περιχύνουμε με το λεμόνι και λάδι και ψήνουμε για 15΄ακόμα.

Σερβίρεται ζεστό.


1 σχόλιο:

  1. Κοίτα να δεις που μου άνοιξες την όρεξη αν και το σαλάχι δεν το συμπαθώ. Νόστιμο ε;
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή