Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Κερκυραική Μανέστρα Κολοπίμπιρι!

 Η φίλη μας Κλαυδία, μας έστειλε κι άλλη συνταγή.



Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri – Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!

Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!

Υλικά: 350 γραμ μανέστρα (κριθαράκι)
2 αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωνάρια σέληνο
1/2 κουτ.γλ ζάχαρη
1 κουτ σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
Λάδι
Αλάτι

 

 

Τρόπος: Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

 Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον βραστό νερό αν χρειαστεί!
 Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου