Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Noodls με γαρίδες!

Για 2 πιάτα

 Υλικά: 1/2 πακέτο νουντλς ρυζιού

1 πακέτο γαρίδες κατ/νες γάμπαρη μεγάλες με το φλοιό

1 κρεμμύδι ξερό

1 πιπεριά πράσινη

αλάτι, πιπέρι



λίγη βότκα

χυμός ντομάτας

λίγο λάδι


Τρόπος: Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε λίγο λάδι, να κάψει.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη ρίχνουμε να σοταριστεί προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί κι αυτό έως να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. 

Στη συνέχεια έχουμε πλύνει και καθαρίσει τις γαρίδες καλά, αφαιρώντας το κέλυφος σε όλες εκτός από μία, και βγάζοντας με προσοχή το μαύρο νεύρο που έχουν στη ράχη με ένα μαχαιράκι.

Τις προσθέτουμε κι αυτές να πάρουν ελαφρό χρώμα κι από τις δύο μεριές και σβήνουμε με λίγη βότκα.

Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε τη φωτιά μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας και έχει μείνει με μία όμορφη παχύρρευστη σάλτσα.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και αλάτι, ρίχνουμε τα νουντλς βράζοντας τα για τρία λεπτά.

Τα σουρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται υπέροχο. Κρατώ τη συνταγή.Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Άννα μου είναι πολύ νόστιμο! Αξίζει να το φτιάξεις μόνο μη ξεχαστείς θέλει λίγη βότκα. Μη μερακλώσουμε κιόλας χαχα!

      Διαγραφή