Υλικά: (για 2 πιάτα) 1/4 φάβα Φαρσάλων
1/2 χταπόδι
αλάτι
πιπέρι
ξύδι μπαλσάμικο
λάδι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπερίτσα πράσινη τουρσί, αγγουράκι τουρσί
Τρόπος: Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε ένα σουρωτήρι ψιλό.
Βάζουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα ίσα να τη σκεπάζει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα να βράσει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και την ανακατεύουμε καλά.
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι να βράσει και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι κομμένο
ανά πλοκάμι και το κεφάλι μόνο του.
Η φάβα βράζει μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
Όταν είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με το μούλτι και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα σκεύος λάδι με ξύδι μπαλσάμικο και μόλις βράσει το χταπόδι και είναι πλέον μαλακό, με ένα πηρούνι το μεταφέρουμε στο σκεύος με λάδι και μπαλσάμικο να ποτίσει.
Στη συνέχεια σερβίρουμε τη φάβα σε ένα πιάτο και στο κέντρο του τοποθετούμε το χταπόδι.
Περιχύνουμε με το λάδι και ξύδι του χταποδιού.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπερίτσες πράσινες και αγγουράκι τουρσί.
Εντάξει ρε φιλενάδα μας πέθανες! Δεν μας λυπάσαι δηλαδή! Καθόλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι μου έρχεται να κάνω βουτιά στο ...πιάτο ένα πράμα.
Αχ άντε καλοφάγωτο!
Η φάβα κατά την άποψη μου είναι ένα φαγητό για μερακλήδες! Οι οποίοι όταν την τρώνε ξέρουν να τη συνοδεύουν σωστά και να ανεβάζουν επίπεδα. Να είσαι καλά Γιάννη μου!
Διαγραφήαααααααααααα πολλα θα μαθουμε εδωωωωωωωωωωωωω !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θα το σκεφτομουν ποτεεεεεεεεεε