Υλικά: 8 κολοκύθια στρογγυλά μέτρια
1 φλυτζ. ρύζι γλασέ
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
μαιντανός ψιλοκομμένος
λάδι
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
2 αβγά
Τρόπος: Πλένουμε τα κολοκύθια και κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους το οποίο και πετάμε. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, τα σκάβουμε λίγο πιο πριν από τον εξωτερικό φλοιό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τον κιμά, τον μαιντανό ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια ανάλαφρα χωρίς να πατικώσουμε την γέμιση και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας κατσαρόλας.
Προσθέτουμε λάδι, αλάτι ή κύβο λαχανικών αν θέλουμε και νερό και βάζουμε να βράσουν.
Όταν το ρύζι μας και τα κολοκύθια έχουν βράσει, χτυπάμε στο μούλτι δύο αβγά και το χυμό δύο λεμονιών με λίγο από ζουμί του φαγητού μας. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να ανακατευτεί το αβγολέμονο μας. Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε παχύρρευστη σάλτσα μπορούμε να σερβίρουμε σε πιατέλα, και στο ζουμί να διαλύσουμε λίγο αλεύρι ή λίγο κορν φλάουρ. Μόλις δέσει η σάλτσα μας περιχύνουμε τα κολοκύθια.
1 φλυτζ. ρύζι γλασέ
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
μαιντανός ψιλοκομμένος
λάδι
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
2 αβγά
Τρόπος: Πλένουμε τα κολοκύθια και κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους το οποίο και πετάμε. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, τα σκάβουμε λίγο πιο πριν από τον εξωτερικό φλοιό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τον κιμά, τον μαιντανό ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια ανάλαφρα χωρίς να πατικώσουμε την γέμιση και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας κατσαρόλας.
Προσθέτουμε λάδι, αλάτι ή κύβο λαχανικών αν θέλουμε και νερό και βάζουμε να βράσουν.
Όταν το ρύζι μας και τα κολοκύθια έχουν βράσει, χτυπάμε στο μούλτι δύο αβγά και το χυμό δύο λεμονιών με λίγο από ζουμί του φαγητού μας. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να ανακατευτεί το αβγολέμονο μας. Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε παχύρρευστη σάλτσα μπορούμε να σερβίρουμε σε πιατέλα, και στο ζουμί να διαλύσουμε λίγο αλεύρι ή λίγο κορν φλάουρ. Μόλις δέσει η σάλτσα μας περιχύνουμε τα κολοκύθια.
Αγαπημένο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ προσθέτω στη γέμιση και λίγο από το εσωτερικό του κολοκυθιού κι αν έχω κι ένα καρότο.
Δεν είχα προσέξει αυτό το μπλογκ σου.
Θα παίρνω ιδέες.
😘😘😘😘😘