Υλικά: Ένα πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κομμάτια κανονικά
δύο σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 χυμός ντομάτας
1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγος βασιλικός
θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
λάδι
πιπέρι, αλάτι, κανέλα
6 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι κοφτές
1 αβγό
1 γάλα εβαπορέ και 1 νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
τριμμένο τυρί
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και το μισό κρεμμύδι, το μισό σκόρδο να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε λίγο νερό τη ψιλοκομμένη ντομάτα, λίγο βασιλικό, λίγο θυμάρι, κανέλα, και τον μαϊντανό και αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο να σοταριστούν με λάδι.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγη κρέμα γάλακτος για φαγητό.
Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε στην άκρη.
Σε ταψί αραδιάζουμε τα κανελόνια στη σειρά. Τα γεμίζουμε ένα-ένα με κιμά και τα τοποθετούμε πάλι στη θέση τους. Περιχύνουμε με την σάλτσα.
Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το αβγό , το αλεύρι και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Την απλώνουμε μια μια ξύλινη σπάτουλα πάνω από τα κανελόνια και καλύπτουμε με τυρί τριμένο και διάσπαρτα κομματάκια βουτύρου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κομμάτια κανονικά
δύο σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 χυμός ντομάτας
1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγος βασιλικός
θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
λάδι
πιπέρι, αλάτι, κανέλα
6 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι κοφτές
1 αβγό
1 γάλα εβαπορέ και 1 νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
τριμμένο τυρί
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και το μισό κρεμμύδι, το μισό σκόρδο να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε λίγο νερό τη ψιλοκομμένη ντομάτα, λίγο βασιλικό, λίγο θυμάρι, κανέλα, και τον μαϊντανό και αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο να σοταριστούν με λάδι.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγη κρέμα γάλακτος για φαγητό.
Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε στην άκρη.
Σε ταψί αραδιάζουμε τα κανελόνια στη σειρά. Τα γεμίζουμε ένα-ένα με κιμά και τα τοποθετούμε πάλι στη θέση τους. Περιχύνουμε με την σάλτσα.
Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το αβγό , το αλεύρι και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Την απλώνουμε μια μια ξύλινη σπάτουλα πάνω από τα κανελόνια και καλύπτουμε με τυρί τριμένο και διάσπαρτα κομματάκια βουτύρου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Τα λατρεύω....!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα από τα πολλά αγαπημένα μου φαγιά
ΑπάντησηΔιαγραφή