Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Κουβέρ!!!

Το Μ. Σάββατο έφτιαξα μια συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για κουβέρ. Έγιναν υπέροχα και συνόδευσαν φανταστικά το Αναστάσιμο τραπέζι.
Παραθέτω παρακάτω την προσπάθεια.

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι σκληρό
500 ml νερό κρύο
25 γρ. μαγιά
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι

ή

250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι κίτρινο
25 γρ. μαγιά
10 γρ. ζάχαρη
αλάτι
μυρωδικά


Τρόπος: Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και τη ζάχαρη. Το δουλεύουμε σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε όσο να γίνει μια ζύμη ελαστική που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Τη βγάζουμε σε μια ξύλινη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ίδιου μεγέθους. Πλάθουμε κυκλικά.
Αφήνουμε να φουσκώσει λίγο αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη.
Βρέχουμε την επιφάνεια από τα μπαλάκια με λίγο νερό, και βουτάμε σε σουσάμι. 
Για τα στριφτά ψωμάκια, ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, ρίχνουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, και κόβουμε σε λωρίδες. Στη συνέχεια  φτιάχνουμε  ρολάκια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς, περίπου 20΄, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. 

3 σχόλια:

  1. Kαι του χρόνου να είσαι καλά Μαίρη μου.
    Όμορφα φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασε να δεις αυτό , έχω κάτι για σένα . Ευχαριστώ
    http://purple-delfinaki-sunset.blogspot.com.cy/2018/04/the-versatile-blogger-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά στο κουράγιο σου!
    Μέσα σεόλες τις ετοιμασίες για την ίδια ΄μέρα και την επομένη να φτιάξεις και τα κουβερ!! Μπράβο σου!!!
    Τι μου θύμισες τώρα... έτσι όπως τα είδα θυμήθηκα τα ελιόψωμα (και τυρόψωμα και κρεμμυδόψωμα) που έφτιαχνε πριν χρόνια η μαμα μιας φίλης μου που δεν είναι πια εδώ... Έτσι μικρά ψωμάκια που προφανώς πριν τα ψήσει έριχνε ελιές κομμάτια μέσα και μετά ψήσιμο... Δεν ξέρω αν έχω ξαναφάει όπως εκείνα... τι μου θύμησες...
    Καλό μεσημέρι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή