Υλικά: 1 πακέτο χωριάτικη μακριά χυλοπίτα
2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1/2 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα
1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
λάδι
βούτυρο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος: Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις χυλοπίτες κατά τον γνωστό τρόπο. Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε λάδι.
Στη συνέχεια σοτάρουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το καρότο σε κομματάκια ψιλά και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τελευταίες τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια κομμένες επίσης.
Αφού πάρουν όλα κάποιο χρώμα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Στη διάρκεια της βράσης ρίχνουμε λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε τη βράση μέχρι να μαλακώσουν όλα κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα.
Μόλις η σάλτσα μας δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1/2 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα
1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
λάδι
βούτυρο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος: Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις χυλοπίτες κατά τον γνωστό τρόπο. Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε λάδι.
Στη συνέχεια σοτάρουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το καρότο σε κομματάκια ψιλά και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τελευταίες τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια κομμένες επίσης.
Αφού πάρουν όλα κάποιο χρώμα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Στη διάρκεια της βράσης ρίχνουμε λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε τη βράση μέχρι να μαλακώσουν όλα κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα.
Μόλις η σάλτσα μας δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου