Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Γιουβέτσι κοτόπουλο!

Υλικά: 6 χέρια κοτόπουλο ή 6 μπούτια ή ένα μικρό κοτοπουλάκι
κομμένο σε κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
λάδι
χυμός ντομάτας

 λίγο νερό
1/4 κριθαράκι
λίγη κανέλα
ένας κύβος λαχανικών ή κοτόπουλου

Τρόπος: Σε ένα ταψάκι αραδιάζουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λάδι, χυμό ντομάτας και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και το βάζουμε στους 180 βαθμούς να ψηθεί.
Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να φύγει η γυαλάδα του. 
Το σουρώνουμε. Όταν το κοτόπουλο έχει φτάσει στο μισό του ψήσιμο και έχει μαλακώσει προσθέτουμε στο ταψί το κριθαράκι και συμπληρώνουμε με λίγο νερό. 
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τον κύβο. 
Αφήνουμε να ψηθεί και δοκιμάζουμε έπειτα από λίγο μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλάτι ακόμα. Συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται. Μόλις μείνει με τη σαλτσούλα του και έχει ψηθεί το κοτόπουλο και το κριθαράκι το σβήνουμε.



3 σχόλια:

  1. Μμμμμ! Μέχρι εδώ μύρισε!
    Αγαπημένο!
    Καλημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάααααν τι είναι τούτο? πω πω πω είσαι καταπληκτική!!!!! πςςςςςς Καλημέρα χρυσοχέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε χαιρετώ Μαίρη και από τούτο το μπλογκ σου που μόλις τώρα έμαθα την ύπαρξη του, από την αναφορά σου στα 7στοιχεία για σένα στο βραβείο που πήρες
    ωραία η ιδέα σου να μοιράζεσαι μαζί μας τα φαγητά σου , τις συνταγές σου
    ανάμεσα στα φαγιά που μου αρέσουν και τούτο [εμείς στη Κύπρο το λέμε κριθαράκι]
    πάω να το βάλω στα μπλογκ που διαβάζω
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή