Υλικά: 1,5 κιλό γάλα
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό ρυζάλευρο
1 φλ. αλεύρι
8 φύλλα κρούστας
9 αβγά
4 βανίλιες
6 κουτ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλυτζ αμυγδαλόψιχα
Σιρόπι: 1 κιλό ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
3 φλυτζ. νερό
1/2 κουτ. χυμός λεμονιού
Τρόπος: Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το μισό γάλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το άλλο μισό γάλα και διαλύουμε καλά το ρυζάλευρο και το αλεύρι.
Χτυπάμε τα 6 αβγά σε άλλο μπολ με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το καυτό γάλα χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλη κατσαρόλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και καβουρντισμένη. Προσθέτουμε το βούτυρο.
Την αφήνουμε αφού την ανακατέψουμε καλά να κρυώσει.
Την αδειάζουμε στη συνέχεια σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με τα μισά φύλλα που τα έχουμε βουτυρώσει επίσης.
Την στρώνουμε καλά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, κόβοντας ό,τι εξέχει. Χτυπάμε με ζάχαρη τα υπόλοιπα αβγά και περιχύνουμε.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35΄- 40΄.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος για να μη ζαχαρώσει.
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα περιχύνουμε με το σιρόπι να πάει παντού.
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό ρυζάλευρο
1 φλ. αλεύρι
8 φύλλα κρούστας
9 αβγά
4 βανίλιες
6 κουτ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλυτζ αμυγδαλόψιχα
Σιρόπι: 1 κιλό ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
3 φλυτζ. νερό
1/2 κουτ. χυμός λεμονιού
Τρόπος: Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το μισό γάλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το άλλο μισό γάλα και διαλύουμε καλά το ρυζάλευρο και το αλεύρι.
Χτυπάμε τα 6 αβγά σε άλλο μπολ με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το καυτό γάλα χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλη κατσαρόλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και καβουρντισμένη. Προσθέτουμε το βούτυρο.
Την αφήνουμε αφού την ανακατέψουμε καλά να κρυώσει.
Την αδειάζουμε στη συνέχεια σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με τα μισά φύλλα που τα έχουμε βουτυρώσει επίσης.
Την στρώνουμε καλά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, κόβοντας ό,τι εξέχει. Χτυπάμε με ζάχαρη τα υπόλοιπα αβγά και περιχύνουμε.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35΄- 40΄.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος για να μη ζαχαρώσει.
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα περιχύνουμε με το σιρόπι να πάει παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου