Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Χοιρινό στο πήλινο με τυρί!

Υλικά: 1,5 κιλό μπούτι χοιρινό σε κομματάκια
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μέτρια σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρ. κονιάκ
λάδι
250 γρ. κασέρι ή ρεγκάτο

αλάτι 
πιπέρι



Τρόπος: Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το τηγάνι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια ροδέλες και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10΄.
Προσθέτουμε το χοιρινό, και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφήνουμε τουλάχιστον για 20' να βράσει.
Όταν το χοιρινό έχει σχεδόν ψηθεί, ρίχνουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος ή σε πυρέξ αν δεν έχουμε πήλινο, και προσθέτουμε το τυρί σε κύβους.
Ψήνουμε για 20' περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να βράσει το κρέας και να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου