Υλικά: 1 κιλό αρνί χωρίς κόκκαλο
2 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτ λάδι
1 κουτ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. κύμινο
1 κουτ. τριμμένο κόλιαντρο
1 κουτ. γλ. γλυκάνισο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 καρότα
1 φλιτ. πλιγούρι
700 γρ. σπανάκι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος δυόσμος
πικάντικη πάπρικα
αλεύρι
Τρόπος: Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε το σκόρδο. Κόβουμε σε φετάκια το καρότο. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια επίσης. Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε 1 φλιτ. χλιαρό νερό.
Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τινάζοντας τα να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τα περνάμε στο λάδι να τηγανιστούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο μαζί. Προσθέτουμε μισό λίτρο ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια έως χαμηλή, αφήνοντας να βράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για 1 ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το πλιγούρι και το σπανάκι και προσθέτουμε αλάτι αν θέλει κι άλλο.
Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν το ζουμί τους.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πικάντικη πάπρικα και φρέσκο δυόσμο.
2 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτ λάδι
1 κουτ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. κύμινο
1 κουτ. τριμμένο κόλιαντρο
1 κουτ. γλ. γλυκάνισο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 καρότα
1 φλιτ. πλιγούρι
700 γρ. σπανάκι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος δυόσμος
πικάντικη πάπρικα
αλεύρι
Τρόπος: Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε το σκόρδο. Κόβουμε σε φετάκια το καρότο. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια επίσης. Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε 1 φλιτ. χλιαρό νερό.
Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τινάζοντας τα να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τα περνάμε στο λάδι να τηγανιστούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο μαζί. Προσθέτουμε μισό λίτρο ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια έως χαμηλή, αφήνοντας να βράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για 1 ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το πλιγούρι και το σπανάκι και προσθέτουμε αλάτι αν θέλει κι άλλο.
Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν το ζουμί τους.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πικάντικη πάπρικα και φρέσκο δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου