Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαράκι (χτένι)
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
λίγο κρασί
χυμός ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα
δύο σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό φουσίλι
λάδι
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο.
Έχουμε κόψει το μοσχάρι σε κομματάκια μπουκιές, και το προσθέτουμε κι αυτό μόλις τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τον άνηθο έχουν σοταριστεί κάμποσο.
Το γυρίζουμε αρκετές φορές μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και σβήνουμε με λίγο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τις ντομάτες σε χοντρουλά κομμάτια και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπαστεί και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας, αφού προσθέσουμε και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Το χτένι μας είναι έτοιμο όταν είναι μαλακό, βρασμένα όλα τα υλικά και δεμένη η σάλτσα μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι να βράσει.
Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνουμε τα φουσίλι όπως ακριβώς κάνουμε όλα τα ζυμαρικά μας.
Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
λίγο κρασί
χυμός ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα
δύο σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό φουσίλι
λάδι
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο.
Έχουμε κόψει το μοσχάρι σε κομματάκια μπουκιές, και το προσθέτουμε κι αυτό μόλις τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τον άνηθο έχουν σοταριστεί κάμποσο.
Το γυρίζουμε αρκετές φορές μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και σβήνουμε με λίγο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τις ντομάτες σε χοντρουλά κομμάτια και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπαστεί και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας, αφού προσθέσουμε και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Το χτένι μας είναι έτοιμο όταν είναι μαλακό, βρασμένα όλα τα υλικά και δεμένη η σάλτσα μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι να βράσει.
Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνουμε τα φουσίλι όπως ακριβώς κάνουμε όλα τα ζυμαρικά μας.
Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου