Υλικά: 4
ουρές πεσκανδρίτσας
2 μεγάλα
κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
ντομάτες
κομμένες σε φέτες
πατάτες
κομμένες σε στρογγυλές φέτες
λάδι
αλάτι,
πιπέρι, ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο νερό
αν χρειάζεται
Τρόπος: Πλένουμε καλά τις ουρές.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλά φετάκια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες και χωρίζουμε τις
ροδέλες.
Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις ουρές του
ψαριού, σε απόσταση η μία από την άλλη. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι
και ρίγανη.
Στο δοχείο που έχουμε τις πατάτες,
ρίχνουμε αλάτι επίσης, πιπέρι, ρίγανη και τις αδειάζουμε στο ταψί, τριγύρω από
τα ψάρια. Από πάνω στρώνουμε το κρεμμύδι να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Και καλύπτουμε με τις φέτες της ντομάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε από το πλάι λίγο νερό, και
ρίχνουμε λάδι σε όλο το ταψί.
Βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς και
ψήνουμε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και τα ψάρια μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου