Υλικά: 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3-4 ντομάτες σε φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός ντομάτας
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο σέλινο
1 καρότο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
λάδι
λίγη ζάχαρη
Τρόπος: Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια στο νερό να μαλακώσουν καλά.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν, προσθέτοντας και ένα καρότο και λίγο σέλινο.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνουμε και πετάμε το καρότο και το σέλινο.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι λάδι, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, και λίγη ζάχαρη και τελευταίο τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και να δέσει.
Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τους γίγαντες, και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Καλύπτουμε με φέτες ντομάτας την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι ακόμα.
Ρίχνουμε από το πλάι, λίγο νερό αν χρειάζεται.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς.
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3-4 ντομάτες σε φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός ντομάτας
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο σέλινο
1 καρότο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
λάδι
λίγη ζάχαρη
Τρόπος: Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια στο νερό να μαλακώσουν καλά.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν, προσθέτοντας και ένα καρότο και λίγο σέλινο.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνουμε και πετάμε το καρότο και το σέλινο.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι λάδι, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, και λίγη ζάχαρη και τελευταίο τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και να δέσει.
Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τους γίγαντες, και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Καλύπτουμε με φέτες ντομάτας την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι ακόμα.
Ρίχνουμε από το πλάι, λίγο νερό αν χρειάζεται.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Αγαπημένο φαγητό ιδιαίτερα του άνδρα μου! Δεν θα ξεχάσω όταν ήρθε στην Ελλάδα που έτρωγε σχεδόν κάθε μέρα φασολάδα και..ραβανί..είχε ξετρελαθεί με αυτά και τα ροδάκινα βέβαια!Εγώ τους βάζω σε πήλινη γάστρα στο φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή